PRIČE O USPJEHU

Zašto je važno suosjećanje ili empatija za kvalitetan odnos? Pročitajte što nam o tome kaže Rosana Svetić Čišić, konzultant u medicinskom sestrinstvu s iskustvom na vodećim menadžerskim pozicijama u bolnicama.

Iva: Draga Rosana, reci nam koji su glavni faktori da bi se razvio uspješan odnos s kolegama i s pacijentima?
Rosana: Svakako empatija ili suosjećanje. Empatija je vidjeti očima drugih, slušati ušima drugih i osjećati srcem drugih. Empatija ne znači dijeliti ista uvjerenja i iste osjećaje. Otvorenost za druge, dijeljenje iskustva s drugima i osobno viđenje tuđih emocija, dio je  emocionalne inteligencije, koja je preduvjet uspjeha.

 

 

 

Kako biti uspješan poduzetnik? I to u hrvatskoj tvrtki koja konkurira na svjetskom tržištu.
Pročitajte što nam o tome kaže Nataša Kapov, Head of implementation department u tvrtki Lemax.

Iva: Draga Nataša, reci nam čime se bavi Lemax?
Nataša: Lemax je hrvatska tvrtka koja je razvila i prodaje iTravel – složeni informacijski sustav za učinkovito upravljanje poslovanjem turističkih agencija i turoperatora na globalnoj razini.
Osnovna prednost iTravela jest da automatizira poslovanje, što znači povećanje prodaje kroz korištenje automatskih odgovora na korisničke upite (za našeg klijenta iz Italije je uvođenje iTravela i automatizacija poslovanja dovelo do povećanja prodaje za 86%...

 

 

Kakve rezultate donosi postavljanje ciljeva?

Pročitajte što nam o tome kaže Draženka Grebenar, Risk menadžerica, Addiko Bank
Iva: Da li postavljanje ciljeva koristiš i u poslovnom i privatnom životu prilikom vođenja projekata?

Draženka: Svi koji su ikada vodili projekt ili sudjelovali na jednom znaju da je primarno definirati cilj, opseg/doseg i vrijeme trajanja projekta. Bez dobro definiranog cilja kako znamo koji rezultat želimo postići? Ali to samo vrijedi za projekt, zar ne? Ne! Postavljanje ciljeva na poslovnoj i osobnoj razini pomaže vam u  fokusiranju na bitno, definiranje onoga što stvarno želite, motivira vas i traži da, doslovce, 'izvučete' ono najbolje iz sebe.

 

Postoje trenuci u kojima shvatite koliki je utjecaj toga što radite na druge. Prije nekoliko dana sam dobila Silvanino pismo koje mi je pokazalo da sve ono što govorim i radim kroz treninge, objave na radiju ili Dnevne doze pozitive, mijenja nečije živote – nabolje. Potiče ih da u sebi nađu hrabrosti i vjeruju u sebe.
Uz to, mlada žena sa slike, koja je pismo napisala predivnim jezikom je pokazala da i sama želi dobro drugima. Ovo je priča o podršci, hrabrosti, vjeri u sebe i prijateljstvu… pa pročitajte:

 

Sada znam reći „NE“. Kada bi me ranije netko nazvao i rekao da želi doći k meni na kavu i druženje, mijenjala bih cijeli koncept svoga dana i rekla, samo dođite. Sada kažem, ne mogu danas, ali mogu tad i tad. Kako se to promijenilo?

Prvo predavanje Ive Belé čula sam u poslovnom okruženju  i odmah sam znala sam da je to moja zvijezda vodilja. Nakon toga sam krenula na sve Ivine treninge, gdje sam hranila svoju dušu i srce a znanje se slagao kao mozaik.

Želite li promjenu?
Započnite!
 

Kontaktirajte me

Za više informacija kontaktirajte me putem obrasca u prilogu ili emaila info@ivabele.com

Za poslovni angažman nazovite 091 37 37 737