BLOG

Jeste li znali da za neke ljeto može biti okidač depresije kao i zimski blagdani? Uzrok tome je da manjak nametnutih obaveza i nemilosrdni tempo aktivnosti prikrivaju prazninu u životima. Iskoristite ovo opušteno vrijeme, sjednite negdje u hlad i pročitajte smjernice koje vam mogu pomoći da ljeto igra za vas i da vas napuni novom dozom optimizma.

Da biste bili istinski produktivni, uspješni i sretni, važno je razviti umjetnost upravljanja sobom (self-management). Jedino kada znamo kako upravljati svojim vremenom, prioritetima, ciljevima i aktivnostima možemo znati što očekivati i od drugih. Odlični lideri su oni koji svojim primjerom pokazuju ovi iznimno važnu vještinu.
Većina ljudi koji nas okružuju žive nesvjesno. Što to znači?

Riječi postaju moćne onda kada izlaze iz usta lidera ili voditelja, stoga on mora biti siguran da ih koristi na pravi način i u pravom trenutku. Trebao bi ih upotrebljavati kao alat kojim bi motivirao svoje zaposlenike te zbog toga uvijek mora promisliti o stvarima koje nikada ne bi smio izgovoriti.

Dobro obavljen posao često je odraz zadovoljstva zaposlenika odnosom prema njima i njihovome radu. Sreća i ispunjenost samim sobom i osobnim učinkom svaku osobu učinit će boljom i motiviranijom u svome poslu. Donosimo sedam načina motivacije zaposlenika.

Kada pomislimo na bolje organiziranje svi bismo htjeli rezultate ODMAH. Nažalost, to tako ne ide. Dobra organizacija je dobro upravljanje sobom, a upravljanje sobom znači razvoj nekih novih vještina. Sami morate donijeti odluku da se želite promijeniti, te da ste spremni raditi, naučiti i usvojiti nove navike.

Hrabrost je univerzalna vrijednost koja ne poznaje granice. Ponekad je dovoljno da nam netko drugi kaže da imamo hrabrosti i gle čuda – stvarno je odjednom i imamo.
Upravo je hrabrost jedna od ključnih osobina uspješnih ljudi. Mišljenja sam da hrabrost raste jednakim tempom kako raste naša ljubav prema sebi. Što se više volimo, to smo hrabriji biti ono što jesmo, govoriti ono što mislimo i ponašati se kako mislimo da treba.
Ukoliko nam ponekad hrabrosti nedostaje i želimo je potaknuti u sebi, što možemo poduzeti da bismo je uvježbali? Kako potaknuti hrabrost?

 

Želite li promjenu?
Započnite!
 

Kontaktirajte me

Za više informacija kontaktirajte me putem obrasca u prilogu ili emaila info@ivabele.com

Za poslovni angažman nazovite 091 37 37 737