BLOG

Osjećate kao da stojite na mjestu? Niste dobili povišicu godinama? Slaba vam je komunikacija s nadređenim? Kako sebe brendirati kao zaposlenika i postati nezamjenjiv svome šefu? Iz mog dugogodišnjeg poslovnog iskustva, dijelim s vama alate koji sigurno rade. Isprobajte!


Ako vam svaki dan nalikuje prethodnom postoji mogućnost da ste upali u rutinu i da je vaš mozak za obavljanje svakodnevnih aktivnosti uključio opciju automatskog pilota. Kao što vježbamo tijelo i mijenjamo ritam i intenzitet aktivnosti kako bismo postigli bolje rezultate, isto načelo bismo trebali primijeniti i na naš mozak...


Prema pričanjima,  Pablo Picasso je crtao u parku kada mu je hrabro pristupila jedna žena.  “O to ste vi – Picasso! Slavni umjetnik! Morate nacrtati moj portret, inzistiram!”
Picasso se složio da nacrta portret. Nakon što ju je koji trenutak promatrao, uzeo je olovku i nacrtao njezin portret. Pružio joj je umjetničko djelo. “Savršen je”uzviknula je. “Uspjeli ste zabilježiti moju suštinu jednim potezom, u trenutku. Hvala vam, koliko sam vam dužna?”...


Jeste li ponosni na svoje uspjehe? Naši uspjesi nisu samo naši. Iza nas stoje ljudi koji su u nas vjerovali kada nitko nije. Ovo je tekst o njima. Mi smo projekt u koji su godinama ulagali naši „mali dioničari“. Za te važne ljude ponekad u žurbi ne nađemo vremena. Sjetimo ih se često kada više nisu među nama. Ovim tekstom podsjećam vas da ih se sjetite sami i to bez povoda.

 

Postavit ću vam pitanje na koje molim iskreni odgovor – jeste li spremni za sebe učiniti ono što biste učinili za druge? Dobro razmislite. Često se ne treninzima koje održavam susrećem s ljudima koji su uvjetovani tradicionalnim odgojem. Takav odgoj ljubav prema sebi zove sebičnošću, a  pravom ljubavi jedino žrtvovanje svojih interesa za interese drugih. Jesu li i vas odgajali da su drugi bitniji od vas, da je jako važno što okolina misli o vama i da je pristojno ponašanje ono u kojem su drugi na prvom mjestu? Što možemo učiniti kako bismo učvrstili ljubav prema sebi i napravili dobre temelje za tu cjeloživotnu ljubavnu priču?

 

Znate li svoju životnu svrhu? Jeste li je formulirali poput dobrog slogana i znate li ju napamet? Ako još niste, ovo je prilika da saznate koliko je poznavanje sebe, svoje svrhe i smisla doista važno. Bez obzira radimo li za poslodavca ili za vlastitu tvrtku, ukoliko razumijemo viši smisao koji naš posao ima u široj slici, sretniji smo.

Ključni sastojak treninga koje provodim je definiranje životne svrhe. Kada pitam polaznike da li je imaju i znaju – iznenade se, jer o njoj nikada nisu razmišljali.

Želite li promjenu?
Započnite!
 

Kontaktirajte me

Možete me kontaktirati putem ovog obrazca: